luni, 28 aprilie 2014

Horoscop, horoscoape

  N-am sa inteleg niciodata horoscopul cu atat mai mult, sa incerc sa-i inteleg pe oamenii care cred in horoscop. A fost o perioada, recunosc, in care si eu credeam, dar pana la urma ce este horoscopul? Care este scopul sau? Cu ce ne afecteaza pe noi, ca niste planete isi fac treaba asa cum le-a ordonat Gravitatia? Mi s-a spus ca se identifica cu astrologia, care si ea se refera la pozitia astrelor din sistemul nostru solar, aceste corpuri ceresti avand o legatura stransa cu pozitia pamantului, afectand astfel viata noastra de zi cu zi. Si tot nu pot sa inteleg nimic. In primul rand, nu ai nevoie de astrologie sau de mai stiu eu de ce forte ale naturii, ca sa intelegi (orice dobitoc ar intelege) ca noi oamenii facem parte din Univers si ca la randul lui , Universul face parte din noi. E si normal, nu? Teoria care ramane in picioare, ca fiind cea veridica, este teoria Big Bangului,asa ca nu trebuie sa fim mirati de faptul ca Universul se poate crea din nimic, iar ca singurul nostru Dumnezeu este gravitatia - elementul cheie in producerea de galaxii si sisteme solare. Nu sunt imbecil si nici ipocrit sa nu inteleg ca schimbarile de orice natura din Univers, ne afecteaza. Dar nu ne afecteaza pe noi intr-un mod direct, ci intr-un mod indirect. 
   Asa zisii astrologi sunt defapt niste oameni destepti care fac bani de pe urma prostilor ce privesc cu limba scoasa, ecranele televizoarelor. Asa zisii astrologi, sunt oamenii care doar imbraca intr-un vocabular special, cuvinte din fraze, menite sa ne faca mai prosti decat eram, atunci cand am aprins televizorul. Cum poti tu ca astrolog sa stii daca eu castig bani, sau pierd bani, daca voi fi sanatos, sau ma paste  vreo raceala? Simplu. Acesti oameni ghicesc. Astrologii sunt  acei oameni care doar ghicesc si e foarte simplu de ghicit.
   Imagineaza-ti 20 de milioane de romani. Cam astia suntem pe suprafata pamantului. Apare un astrolog gras la televizor si incepe sa behaie despre cele 12 zodii: ca una va avea o zi fatidica, ca alta zodie va porni discutii in familie, ca alta se va imbolnavi, etc. Toate aceste lucruri se ghicesc si e normal sa le iasa ghicitorile. Imagineaza-ti, in pula lui Hector, ca din 20 de milioane de romani, cati fac parte din cele 12 zodii? Foarte multi oameni, deci practic impartim 20 de milioane la 12 zodii. Evident, ca unei zodii, vor corespunde mai multi oameni, decat cealalta zodie. Asta n-are importanta, pentru ca (sa presupunem), ca din 4 milioane de oameni nascuti in zodia Gemeni, macar 20.000 de oameni se pot imbolnavi  de raceala, cum spune astrologul pulii mele, la televizor.
   Eu astazi va spun ca leii vor avea de suferit pe plan financiar. E si normal sa am dreptate, pentru ca din cateva milioane de lei din tara asta, macar 5000 sau 6000 de oameni nascuti sub aceasta zodie, vor avea intradevar probleme cu banii. Deci sa inteleg ca asta ma face pe mine un bun astrolog? Inseamna ca pot citi semnele zodiacale? Nu. Evident. Doar am presupus ca leii vor avea probleme financiare azi si evident (imi cer scuze ca ma repet), din cateva milioane de romani-lei, cativa tot vor avea probleme. Astrologii doar imbraca aceste prostii intr-un vocabular, menit sa te faca sa nu te dezlipesti din fata ecranului.
     Nu pot sa cred in astfel de prostii si nu trebuie sa fi vreun doctor in materie, ca sa-ti dai seama ca astrologii cat si horoscopul pe care acestia il prezinta, reprezinta doar o sursa de facut bani, desi horoscopul a aparut in Babilon, scopul acestuia fiind cu totul altul.
  Oricum, bravo lor. Stiu sa faca bani frumosi. Dobitocii vor ramane dobitoci.
  Scuze pentru gramatica de rahat.