joi, 13 august 2015

Boiler electric Tesy BiLight GCV804420B11TSR - Pret si recomandari

       Am cumparat acest boiler de la Emag si il folosesc de 2 saptamani si sunt foarte multumit. Incalzeste apa relativ repede (prima data de la rece la 70 grade – 3 h 1/2), este silentios si ledul indicator in doua culori este chiar util. Cand incalzeste apa devine rosu, iar cand a atins temperatura devine albastru. 

       Termostatul functioneaza normal pentru unul mecanic, insa fara precizia unuia digital. Totusi este destul de sensibil si sesizeaza rapid scaderea temperaturii si porneste incalzirea. 

      Eu il folosesc setat la 40 de grade pentru ca am o fetita de 2 ani si jumatate care se spala singura pe maini si vreau sa evit accidentele (apa oparita). Temperatura se regleaza usor de la butonul amplasat in parte de jos si are cinci setari: inchis, anti-inghet (10 grade), confort1 (40 grade), confort2 (55 grade) si confort3 (70 grade) Pentru nevoile noastre (2 adulti si un copil) este arhisuficient ca volum (80 litri / setat la 40 de grade). 

      Sfat: daca sunteti mai multi utilizatori si vreti sa folositi boilerul in aceeasi perioada (unul dupa celalalt) este bine ca inainte cu ½ de ora sa setati temperatura mai mare (55 / 70 grade) iar cand incepeti sa folositi apa puteti sa reveniti la setarea de 40 grade. In acest fel, cand terminati apa ramane calda / claduta in boiler si nu se raceste toata. 

      Odata pe luna temperatura trebuie setata la maxim si lasata asa timp de 24 de ore pentru sterilizarea boiler-ului si distrugerea bacteriilor. 

      Se instaleaza foarte usor si vine la pachet cu supapa de presiune care trebuie montata la intrarea de apa rece. Are o forma placuta si nu ocupa foarte mult spatiu, eu l-am montat in baia din apartamentul meu, care este destul de mica si totusi nu pare ca ocupa prea mult spatiu. Este foarte util mai ales la ultimul etaj unde apa calda vine aproape tot timpul rece. 

        Da, produsul vine fara suruburi de prindere si cablu electric la fel ca in cazul majoritatii boilerelor de pe piata. Este si normal, cel putin la cablul electric, pentru ca putini sunt cei care au prize montate in baie si acelea de putere. Cat despre suruburi, ele se gasesc in orice magazin de bricolaj, ca set special pentru boilere (diametrul diblu 12 mm, diametru surub 10, care este de fapt si dimensiunea recomandata de producator pentru montaj). Eu am cumparat cele necesare instalarii dintr-un magazin de bricolaj si m-au costat in jur de 150 lei, incluzand aici toate coturile si racordurile necesare, teava de PPR, cablul electric 3x2. 5 solid – 10 metri, setul de prindere in perete si doi robineti PPR pentru tur/retur.

       Ce nu mi-a placut insa a fost modul in care a fost livrat produsul si aici vreau sa fac o precizare de la inceput. Atunci cand vorbesti despre un produs trebuie sa te referi la calitatile sale intrinseci care te-au determinat sa-l cumperi: de exemplu, cumpar un boiler pentru a face apa calda sau un calculator pentru a scrie documente, naviga pe net etc. De multe ori insa vad ca vorbim despre si evaluam produse in functie de cum arata cutia, ce contine si nu cum functioneaza sau cum se potrivesc cu nevoile noastre. 
  
       Eu am cumparat boilerul pentru apa calda si din acest punct de vedere el face ce spune producatorul ca face in parametri descrisi in cartea tehnica. Din acest punct de vedere nu am nimic de reprosat. 


Recomandare:


       Este alegerea perfecta daca iti doresti un dispozitiv performant capabil de rezultate foarte bune la un pret bun: Verifica oferta pret


       Primesti garantie 24 de luni iar transportul este gratuit daca il comanzi de aici 


      Mai multe poze si specificatii gasiti si pe pagina producatorului aici