duminică, 30 martie 2014

Poveste de iubire

O fata de 16 ani s-a indragostit de un baiat de 18 ani. Ea a facut primul pas si a vorbit cu el spunandu-i ce simte. Acesta a zambit si a intrebat-o daca vrea sa iasa impreuna, ea a acceptat. Au stat impreuna 10 luni dupa care baiatul a sunat-o si i-a spus ca vrea sa o vada pentru ca au ceva de vorbit. Fata fiind naiva si super indragostita nu s-a gandit la ceea ce vroia iubitul ei sa ii spuna. Ea s-a pregatit sa se vada cu el si a pornit catre locul in care cei doi trebuiau sa se întâlnească. Dupa cateva minute apare si baiatul :
- Ia un loc, trebuie sa vorbim ..
- Spune .. despre ce e vorba ? Spuse ea zâmbind
- Scuze dar nu cred ca o sa mearga ..
- A mers pana acum ... de ce sa nu mearga in continuare ?
- Esti un copil ... eu vreau ceva serios ... tu esti copilaroasa iti faci planuri .. visezi la multe, eu vreau o fata mai mare .. care sa fie cu capul pe umeri .. serioasa .. asa ca mine ..
- Aha .. ai gasit pe altcineva ...
- Eu ... scuze ... nu te supara ... eu am nevoie de mai multe lucruri de la o fata ... daca intelegi ...
Ea avea lacrimi in ochi , tristețea se vede pe chipul ei de copil ... in capul ei erau numai gânduri despre el ... atunci ea isi ridica privirea si spuse :
- Bine ... eu plec ! Se ridicase de pe scaun si plecase .. Cu o tristete in suflet si cu lacrimi in ochi baiatul se uita dupa ea si soptise incet : - Adio dragostea mea, te voi iubii mereu ... esti fetita mea ... Ea privea inapoi si soptea incet : - Sa ai grija de tine ... baiatul meu ...te iubesc ! Dupa aproape 2 ani cei doi s-au intalnit intamplator la o cafenea. El era singur si o privea dar nu ii venea sa creada ce mult s-a schimbat fata ...
- Buna...
- Buna...
- Ce mult te-ai schimbat ... esti mult mai frumoasa , pari mai matura...
- Da ... stiu ...
- Ce mult mi-ai lipsit ... eu si fata aceea ne-am despartit ..
- Daca imi acordai timp ... puteam sa fiu prima si ultima fata care te face fericit ... dar ... m-ai parasit ... Apoi ea plecase si la intrare o astepta prietenul ei care o luase in brate, o sarutase pe frunte ... s-au luat de mana si au plecat, iar el privea cu regret si soptise :
" Ce-am făcut .. ?"