joi, 28 august 2014

Turist in Delta Dunarii

        Putini sunt cei care stiu ca Delta Dunari este cel mai tanar uscat al Europei, crescand in fiecare an cu 40 de km. Acum facand o comparatie cu alte ecosisteme  asemanatoare, din punct de vedere al dimensiunii este a treia delta din Europa dupa delta Volgai si cea a Kubanului si a 22-a in lume. 
     Cel mai tânăr pământ al continentului este una dintre atracțiile turistice majore ale României, țară binecuvântată de această splendoare.
       Cea mai mare parte a acestui traseu, până la Tulcea, se poate face cu automobilul, însă odată ajunși acolo va trebui să renunțați la mașină, pentru că singura modalitate de acces în lumea mirifică a Deltei este pe apă. Din portul Tulcea vă puteți îmbarca pe una dintre navele de pasageri, dar și ambarcațiuni private de mare viteză, pentru a ajunge într-un loc pe care nu îl veți uita niciodată și despre care veți avea ce povesti până și nepoților.

     Natura la ea acasa

     Delta Dunării este un adevărat paradis faunistic. Aici vietuiește 98% din fauna piscicolă acvatică europeană. Peștii sunt prezenți prin 65 specii, cei mai mulți de apă dulce (60%), restul migrând primăvara din Marea Neagră. Păsările sunt cele care au creat faima deltei, cunoscută încă de la începutul secolului ca un paradis avian. Renumele se datorează celor 327 specii pe care le putem întâlni în deltă. Dintre acestea cuibăresc 218 specii, restul de 109 specii trecând prin deltă și rămânând diferite perioade de timp toamna, iarna și primăvara.

        Oportunități turistice

     Fie că vorbim despre pescari, amatori de fotografie sau pasionați de natură, Delta Dunării oferă nenumărate posibilități de petrecere a unei vacanțe de vis. Facilitățile turistice apărute în ultimul deceniu fac ca această zonă să fie una dintre cele mai apreciate din Europa și pentru calitatea serviciilor oferite vizitatorilor. Cazări la prețuri accesibile, condiții de cazare, masă, relaxare și agrement impecabile, toate acestea sunt la dispoziția zecilor de mii de turiști care triplează populația locală în timpul sezonului estival.
      Acum la sfarsit de vara intre 29 si 31 august, Ascociatia Ivan Patzaichin - Mi;a 23 organizeaza la Tulcea a patra editie a RowmaniaFest - Festivalul International al Barcilor cu Vasle. Mai multe detalii despre eveniment poti gasi pe pagina oficiala de facebook aici