luni, 23 iunie 2014

De ce se incalzeste laptop-ul?



      Multi se plang de anumite brand-uri de laptop ca se incing prea tare sau nu au racirea OK. Sunt de acord in parte cu afirmatia asta, cu un addendum: Voi permiteti laptop-ului sa se raceasca?
     Laptop-ul tinut pe genunchi / pat / suprafete moi obtureaza gaurile de aerisire si ventilatorul ce aer sa mai traga?  Ideal pentru laptop-uri e sa fie tinute pe o suprafata orizontala, solida, perfect plana.        Asa ca pt cei care aveti probleme cu racirea, incercati sa procedati ca mai sus pentru o perioada si sa vedeti cum se comporta. Daca tineti laptop-ul intr-o husa, intr-un loc fara praf si il folositi pe suprafete orizontale plane ar trebui sa evitati problemele de racire in 70%+ din cazuri.
      Iar daca tot nu v-am fost de ajutor iti voi prezenta in continuare cateva modalitati prin care poti scapa de aceasta problema. In primul rand va trebui sa iti cureti laptop-ul la interios ca sigur a strans destul praf si scame astfel incat sa ii obtureze ventilatia eficienta. In cazul acesta recomand sa apelati la un specialist ma rog service PC cu personal autorizat sa nu umblati in necunostiinta de cauza. Odata curatat pe interior puteti folosi o pasta termina (o gasesti aici) si o puteti aplica in acele zone care incalzesc foarte tare.
      Se mai intampla ca pasta termoconductoare dintre cipset/procesor si radiator sa se intareasca , fapt ce nu permite o buna conductie a caldurii.....chiar si cu pasta , tot se va incalzi destul de tare , poate pana la un prag critic....cel mai bine este o curatare si schimbare a pastei o data pe an.
      O alta solutie care o gasesc utila in aceste cazuri este sa va cumparati un cooler extern si sa il fixati sub laptop. Cooler-ul va trebui sa fie unul de dimensiuni apropiate ca cea a laptopului sau chiar identica pentru o racire cat mai eficienta.

   Cooler laptop Belkin                                Cooler laptop 17" inchi               
           50 RON                                                    131 RON

(compatibil MacBook Pro/Air)                        (compatibil laptop 17")

                                   

    Pentru laptopurile de 15.6 inchi recomand va recomand brandu-ul Belkin atat pentru pretul atractiv cat si calitatea produselor acestora, eu personal folosesc un cooler de la Belkin  
             
       Cooler laptop Belkin                                             Cooler laptop Belkin
              42 RON                                                                     52 RON