miercuri, 11 iunie 2014

Cine mai cumpara telefoane din magazine

     De o luna lucrez la un magazin de telefoanie mobila si accesorii, reprezentanta Cosmote si in mare parte mi-am facut o parere in ceea ce priveste clientii magazinului. 
   Majoritatea persoanelor care ne viziteaza magazinul sunt din categoria celor cu studii medii si in mare parte din mediul rural, acele persoane care nu prea au auzit de magazine online, sau care chiar daca au auzit sunt reticenti in ceea ce priveste cumparaturile online. 
     Mai toate magazinele de acest gen practica comisioane variabile intre 0-300% lucru evident si in pretul produselor la raft. Cu toate ca lucrez intr-un astfel de magazin nu recomand niciunui prieten sa ii calce pragul datorita preturilor exagerate!. 
     Spre exemplu Samsung Galaxy S5 inca e la pretul de 3099 RON (pret valabil in saptamana lansarii) si cu toate ca au trecut saptamani bune de lansare acesta nu a fost modificat. In cel mai de incredere magazin online (multe cumparaturi online de aici le fac) il gasim la un pret de 2500 RON sau chiar mai putin, in weekend cand a fost la oferta era in jur de 2300 RON (o diferenta de cateva milioane bune, iti ramani si bani de un telefon cadou!). Acesta a fost doar un exemplu dar va asigur ca toate telefoanele de pe raft sunt cu mult supraevaluate fata de pretul lor real. Samsung E1200, un telefon de vorbit simplu fara functii speciale in magazinul in care lucrez e 100 RON iar pe site-ul eMag il gasesti la 52 RON (practic aproape dublu la pret!).
     Sunt si persoane informate in privinta preturilor din online iar atunci cand sunt intrebati cei din magazin de unde preturile acestea mari raspunsurile lipsesc cu desavarsire.
     Mare parte a profitului magazinelor de acest gen se bazeaza pe vanzarea telefoanelor la abonament acolo unde clientii sunt prostiti sa isi faca abonamente mari cu net nelimitat (trafic inclus apoi viteza SCADE) cu telefoane slabe din punct de vedere al performantelor majoritatea de la Allview o marca nu demult no name. 
        Nu stiu in ce categorie se regaseste fiecare cititor citind acest articol, dar eu  recomand in cazul in care doriti sa achizitionati un telefon performant si la un pret cat mai aproape de adevar sa apelati la magazinele online.

                              TELEFOANE MOBILE LA PROMOTIE

    Si sa nu uit intotdeauna vei gasi  telefoane de ultima generatie noi aparute pe piata mai intai in magazinele online!