joi, 6 iunie 2013

Profitshare 2.0 - cel mai avantajos mod de plata

Despre ProfitShare 2.0 s-a scris suficient de mult pe alte bloguri si toti cei implicati stiu ca o data inrolat in noua platforma de marketing afiliat multi-advertiser nu vor mai putea solicita mult ravnitele vouchere eMAG.
Singura modalitate de plata ramane cash-ul dupa ce se vor scadea toate taxele si impozitele datorate la bugetul de stat.
In cazul in care doresti ca plata sa se faca pe persoana fizica si marketingul afiliat este singura sursa de venit se vor retine urmatoarele taxe:
- 16% impozit pe venit;
- 10.5% CAS individual;
- 5.5 asigurari de sanatate;
Concret pentru fiecare 100 de lei castig curent in contul tau de afiliat ProfitShare vei incasa doar 68 de lei.
Daca esti persoana fizica si realizezi venituri din alte surse (salariu, pensie, ajutor de somaj) taxele care se aplica la castigul curent din contul afiliat si se retin la sursa sunt urmatoarele:
- 16% impozit pe venit;
- 5.5 asigurari de sanatate;
In acest caz pentru fiecare 100 de lei castig curent primesti in mana 78,5 lei.
Daca doresti ca platile ProfitShare sa se faca pe firma sau pe PFA vei incasa exact suma care reprezinta castigul curent din contul tau de afiliat urmand sa platesti, cel mai probabil, 3% impozit pe venit (venituri de pana la 65.000 de euro/an).
O situatie un pic mai speciala este in cazul in care integrarea in ProfitShare 2.0 te prinde cu castig curent pentru care nu ai solicitat vouchere eMAG: suma transferata in noul cont ProfitShare va fi Castigul Curent din care se scade TVA-ul.
De exemplu daca inainte de a fi transferat in noul ProfitShare la castig curent apare suma de 1.000 de lei, dupa transfer prin scaderea TVA castigul curent devine 806,45 de lei.
Daca soliciti plata pe firma, dupa plata impozitului pe venit de 3% ramai cu un castig de aproximativ 782 de lei.
Daca soliciti plata pe persoana fizica fara alte surse de venit din cei 806,45 de lei se scad: impozit pe venit (16%), sanatate (5.5%), CAS (10.5%) si ramai cu un castig aproximativ de 548 de lei.
Daca realizezi venituri din alte surse si soliciti plata pe persoana fizica din cei 806,45 de lei se scad: impozit pe venit (16%), sanatate (5.5%) si ramai cu un castig aproximativ de 633 de lei.
Recapituland cele de mai sus avem urmatoarea situatie:
32% reprezinta procentul retinut din suma ce reprezinta castigul curent in contul tau de afiliat ProfitShare 2.0 daca marketingul afiliat este singura ta sursa de venit (pentru fiecare 100 de lei primesti 68 de lei);
21.5% reprezinta procentul retinut din suma ce reprezinta castigul curent in contul tau de afiliat ProfitShare 2.0 daca esti salariat/somer/pensionar (pentru fiecare 100 de lei primesti 78,5 de lei);
3% reprezinta procentul retinut din suma ce reprezinta castigul curent in contul tau de afiliat ProfitShare 2.0 daca esti persoana juridica cu venituri sub 65.000 de euro/an (pentru fiecare 100 de lei primesti 97 de lei);
In concluzie cel mai avantajos mod de plata pare a fi plata pe persoana juridica! Iar daca solicitati un voucher eMAG inainte de integrarea in ProfitShare probabil stiti ca mai primiti un bonus de 5% din valoarea castigului curent, valabilitatea voucherului fiind de 6 luni de la data emiterii sale.

                                            Castiga un Samsung Galaxy S4