miercuri, 7 august 2013

Specificatii monitor de gaming

              De ce sunt importante monitoarele de gaming si ce specificatii trebuie sa aiba ele?
Dupa cum probabil stiti monitoarele de gaming trebuie sa aiba un timp de raspuns rapid de 120 Hz sau peste pentru a suporta un frame rate ridicat si nu in ultimul rand tehnologia 3D care tinde sa fie disponibila din ce in ce mai des la ultimile release-uri in materie de gaming.
              Monitoarele LCD trebuie sa aiba un sistem de suspendare stabil si nu in ultimul ranbd reglabil pe toate axele pentru ca el sa fie reglat cat mai bine atunci cand petrecem mult timp in fata calculatorului pentru a avea o pozitie cat mai comoda si un unghi de vizibilitate adecvat.
              Monitoarele gaming au un panou LCD de tip TN pentru o rata de refresh cat mai rapida. Nu ar trebui sa lipseasca 1 sau doua intrari HDMI, momentan aproape cel mai rapspandit tip de interfata, minimum o intrare de tip DVI-D necesara pentru a putea rula monitorul la rata de refresh maxima si o intrare de tip VGA pentru compatibilitatea cu vechile unitati.
              Totodata un monitor bun de gaming ar trebui sa aiba una sau doua intrari USB in caz de nevoie, ecran si rame mate pentru minimizarea reflexiei luminii ambientale si un backlighting cat mai uniform.
             Toate specificatiile de mai sus sper sa fie de folos in alegerea unui monitor de gaming cat mai performant.
             Mai jos cateva recomandari pentru cei care vor sa isi cumpere un monitor de gaming:

       1.  Monitor LED BenQ 24", Wide, Full HD, DVI, HDMI, 2ms, Boxe

           

       2. Monitor Gaming LED BenQ 24", Wide, 1ms, Full HD, DVI Dual, 2 x HDMI

     

       3. Monitor Gaming LED BenQ 24", 3D Wide, 120Hz, Full HD, DVI, HDMI